zondag 13 september 2015

Vriendjes

De voorbije week leerden we heel wat bij over "vriendjes".
Maandag begon al supertof, want Jytte was jarig. We dansten, zongen, maakten een mooie tekening en natuurlijk mochten we smullen van een heerlijke cake! Mmmm!

We schilderden onszelf en twee vriendjes van onze klas. Mooi hoor!

Samen dansen en zingen vinden we als vriendjes superfijn. We leerden het refrein van het liedje "als je vriendjes bent".
We praatten over al die dingen die we als vriendjes samen doen: spelen, lachen, troosten, het weer goedmaken na een ruzie, ...

We zijn niet allemaal hetzelfde. In onze klas zijn grote en kleine kindjes. We gingen tegen elkaar staan en bekijken van dichtbij wie groter en wie kleiner was.
Nadien speelden we met blokken. We legden ze van klein naar groot en van groot naar klein.
Dit lukte al heel goed.
We probeerden het dus ook eens op papier. We zagen allerlei 'Julesekes' van verschillende grootte en mochten deze kleven op een blad van klein naar groot.

Omdat de bus weg was met het eerste en tweede leerjaar, hebben we met juf Leen op onze speelplaats geturnd. We mochten mét onze schooltas turnen, dat was fijn hoor!

Het was twee keer feest, want ook Alicia mocht drie kaarsjes uitblazen!

Samen met juf Els namen we een kijkje wat er allemaal in de verjaardagskoffer zit: vlaggen, kaarsjes, kalenders, kroon, ...

We versierden een verjaardagstaart door te stempelen.

De juf vertelde ons een verhaal over Hopla, want die was ook jarig.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten